حمایت از کالای ایرانی

حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی

حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی

حمایت از کالای ایرانی
اینجا، همه اش حمایت از زحمات مردان و زنان غیور این مرز و بوم است، همه اش عشق است و ایثار. اینجا خاکریز عشق است و عشقی که این بار در فعالیت های اقتصادی تبلور داشته است.
یک دانش آموز دارد با مفاهیم بزرگ جنگ اقتصادی آشنا میشود و علاقه اش معرفی و تبیین این جهاد است.
طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در دی ۱۳۹۷ ثبت شده است


علما و مفاخر ایران به ویژه در دوران معاصر، با پی بردن به فعالیت های استعماری دشمنان اسلام در زمینه اقتصادی، اقدامات ارزشمندی را نسبت به تقویت اقتصاد داخلی و حمایت از تولید ملی و تحریم کالاهای خارجی انجام دادند و راه را بر روی نفوذ بیگانگان بستند که نمونه های فراوانی از این موارد در تاریخ ذکر شده است.

درباره کریم خان زند نقل شده است که با وجود اهدای ظروف چینی از سوی نمایندگان انگلستان به او، کریم خان از همان ظروف مسی ساخت داخل کشور برای خوردن غذا استفاده می کرد. روزی یکی از بازرگانان به او گفت لایق خان این گونه ظروف چینی است، نه ظروف مسی. کریم خان زند با شنیدن این حرف بشقاب چینی را بر زمین زد و بشقاب تکه تکه شد. آن گاه بشقاب مس کاشان را خواست و بر زمین زد. بشقاب سالم ماند و کریم خان گفت: «سلاح مردم ایران این است و باید با همین ظروف مسی آشنا و به ساخته های کشور خود خرسند باشند تا تهیدست و درویش نشوند.»
میرزا تقی خان امیر کبیر صدر اعظم شهید ایران در دوره قاجار را باید از پیشگامان حمایت از تولیدات داخلی و کالاهای ایرانی دانست. امیر معتقد بود که ایران نباید بازار فروش کالاهای خارجی باشد. بلکه باید اساس اقتصادمملکت را بر تهیه این کالاها در داخل کشور مبتنی نمود. این کار احتیاج به سرمایه و کارگر فنی و مدیریت اصولی داشت و این هر سه عامل در ایران آن روز تا حدی موجود بود. اما مانع اساسی چنین تحولی یعنی جانشین ساختن تدریجی صنایع دستی متوسط با صنایع ماشینی. ضدیت صریح استعمار خارجی بود که امیرکبیر این عامل عمده را نیز خلع سلاح کرد.
میرزا تقی خان به منظور بسط صنایع. سرمایه کافی در اختیار اهل فن گذاشت و کارخانجات شکرریزی در ساری و ریسمان ریسی و چلوار بافی در تهران و حریر بافی در کاشان و سماور سازی و کالسکه سازی در اصفهان و تهران تاسیس کرد. وی با تشویق استادان در ایجاد مسنوجات و مصنوعات جدید و انجام اختراعات در این زمینه ها در اصفهان و کاشان اقدام به تاسیس کارخانه ها ماهوت سازی و دادن دستورات لازم در این خصوص به نماینده ایران در اتریش و صدور امریه ای مبنی بر ایجاد نمایشگاهی از محصولات صنعتی ایران در تهران کرد که همه اینها علامت درک صحیح امیر کبیر از قوانین درونی اقتصاد سرمایه داری که در جهت نابود ساختن صنایع یدی عمل میکرد، است. او عده زیادی از خبرگان و استادکاران را برای آشنایی با فنون و صنایع جدید به مسکو و پطرزبورگ فرستاد. اینها پس از بازگشت به ایران کاغذ گرخانه اصفهان. بلور سازی تهران و کارگاه های چدن ریزی و نساجی را در ساری بوجود آوردند.
از سوی دیگر در پرتو حمایت و هدایت امیر رشته هایی از صنایع دستی که قابلیت توسعه را داشتند چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت و مرغوبیت در راه تحولات اساسی افتادند. چنانکه شال های کرمانی معروف به شال امیری به چنان نفاستی از بافت و از لحاظ جنس رسید که از شال های کشمیری پیش افتاد و شال جوغان پشمین مازندران که به دستور امیر بجای ماهوت خارجی به لباس سربازان اختصاص یافت تولید وسیع و با ارزشی پیدا نمود.
امیرکبیر با توسعه و نفوذ سرمایه گذاری خارجی مخالف بود. زیرا او خوب می دانست که با سرمایه گذاری خارجی و اصولا نفوذ سرمایه خارجی به هر نحو در اقتصاد مملکت به منزله تملک تدریجی منافع اقتصادی و بازارهای تجارت داخلی است و سرانجام موجب اسارت و استعمار خواهد گردید. چنانکه بعدها همانطور هم شد. این ادراک صحیح از فرمانی استنباط می گردد که این مرد دانا و توانا در مورد استخراج معادن ایران صادر کرد و خارجیان را از مداخله در این مورد ممنوع نمود. اما افسوس که دشمنان، اجازه ندادند این فرزند لایق ایران زمین به اصلاحات خود و قطع دست بیگانگان از این خاک پاک ادامه دهد و در نهایت او را مظلومانه در حمام فین کاشان به شهادت رساندند. 
 


در آغاز استقرار مشروطیت انگلستان و روسیه درصدد برآمدند از ضعفِ اقتصادی دولت بهره برند و با دادن کمکهای مالی پایه های نفوذ خود را محکم تر کنند; از این روی توسط ایادی خود در مجلس و دولت انتشار دادند: «چون کار دولت پریشان و نیاز به چهار کرور پول دارد و در صورت نرسیدن فوری دو کرور آن تمام ادارات دولتی از کار خواهند افتاد دو دولت انگلیس و روس پذیرفته اند که به دولت ایران وام بدهند امّا با این شرایط که پول با نظارت آنان مصرف شود و گمرگ شمال و جنوب و پستخانه و تلگرافخانه به ضمانت در نزد آن دو دولت باشد.»
این پیشنهاد که مقدمه وابستگی به بیگانگان بود و دست اندازی به اقتصاد ایران به شمار می آمد با مخالفت شدید علماء روبه رو شد.
از جمله علمای عراق به آیت الله شیخ محمد باقر بهاری همدانی مجتهد همدان ماموریت دادند به تمام سفارتخانه ها اعلام دارد که دولتهای بیگانه حق استقراض به شاه را ندارند و مسؤولیت این کار بر عهده خود آنان خواهد بود.
علمای ایران پیشنهاد کردند که برای رفع نیازمندیهای دولت از مردم استمداد شود و بانک ملی تشکیل گردد. مردم تشویق شوند تا سرمایه های خود را به بانک تحویل داده و سهام دریافت بدارند.
علما و طلاب در این حرکت ملی جلودار شدند تا جایی که: طلاب برای مقابله با استقراض خارجی کتابهای خود را فروختند.
پس از قرار داد ننگین 1907 که ایران را به دو منطقه تحت نفوذ انگلیس و روسیه تقسیم می کرد، یکی از راه هایی که علما برای مقابله با نفوذ و دخالت بیگانگان به کار بردند، حمایت از تولید ملی و تحریم کالاهای خارجی بود.
در اصفهان آیت الله آقا نجفی اصفهانی با سخنان آگاهی بخش مردم را به خطرهای این قرارداد ذلت بار هشدار داد و مبارزه ای منفی علیه بریتانیا آغاز کرد.
او به مردم سفارش کرد: کالاهای انگلیسی را نخرند و به جای آن از تولیدهای داخلی استفاده کنند. راهی که با موفقیت در زمان میرزای شیرازی (ره) در مبارزه با کمپانی رژی و تحریم تنباکو تجربه شده بود.
در گزارش سفیر بریتانیا آمده است: آقا نجفی روزی در مسجد شرح مفصلی از فوائد متروک داشتن اقمشه اروپایی بیان نمود و می گفت: او و سایر علما از این به بعد به ترک منسوجات فرنگی خواهند کوشید.
علمای شیراز نیز در اعتراض به این کار خرید و فروش کالاهای اروپایی را حرام اعلام کردند.
یکی دیگر از ابعاد مبازه علما با نفوذ اقتصادی و استعماری بیگانگان، تاسیس شرکت اسلامیه برای تولید کالاهای داخلی به منظور بی نیازی از مصرف کالاهای خارجی بود.
شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از نخستین و مهمترین کارخانه هایی بودکه در دوران قاجار با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان، کاشان و شیراز به ویژه آیت الله آقانجفی و آقا نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ شمسی تأسیس شد.
شرکت اسلامیه به سرعت با استقبال گسترده مردم در خرید سهام و همچنبن محصولات خود مواجه شد و به تدریج شعبه هایی در بسیاری شهرها و همینطور در خارج از ایران ایجاد کرد. این شرکت اولین تلاش در صنعت مدرن در ایران خصوصا در زمینه نساجی بود ولی به فعالیت صرافی نیز اشتغال داشت و یکی از زمینه های تاسیس بانک و بانکداری و سهام در ایران به شمار می رود.
علما که خود در راه اندازی و تدوین اساسنامه آن حضور داشتند در ادامه به تلاش جدی برای تحریم کالاهای ساخت خارج و استفاده از کالاهای ایرانی پرداختند.
سید جمال الدین واعظ اصفهانی از خطبای دوره مشروطه، کتابی به نام «لباس التقوی» در دفاع از راه اندازی این شرکت نوشت و علمایی همچون آیت الله سید کاظم یزدی صاحب عروه، آیت الله العظمی سید اسماعیل صدر عاملی، آیت الله شربیانی، میرزا محمد حسن مامقانی و ملا فتح الله اصفهانی بر آن مهر تایید زدند.
آخوند خراسانی (ره) در 1315 ق به دعوت تنی چند از علمای ایران، همراه با گروهی دیگر از مراجع تقلید فتواهایی در تحریم کالاهای خارجی و حمایت از کالاهای داخلی و به منظور رفع نیاز کشور به بیگانگان صادر نمود و در تأیید «شرکت اسلامیه»، علاوه بر خرید منسوجات آن، بر کتاب لباس التقوی، واعظ هم تقریظی نوشت: «بر مسلمان لازم است که لباس ذلت [تولید خارج] را از تن بیرون کنند و لباس عزت [ساخت داخل] را بپوشند.» همچنین در نامه ای به مظفرالدین شاه، او را به حمایت از این شرکت تحریض نمود.
یکی دیگر از موارد تلاشهای علما و مفاخر ایران زمین برای تقویت تولیدات داخلی و نفی استفاده از اجناس خارجی، عهدنامه سیزده تن از علمای اصفهان است که در بخشهایی از آن آمده است:
«این خدام شریعت مطهره با همراهی جناب رکن الملک، متعهد و ملتزم شرعی شده ایم که:
اولاً- قبالجات و احکام شرعیه از شنبه به بعد روی کاغذ ایرانی بدون آهار نوشته شود. اگر بر کاغذ های دیگر بنویسند، مهر ننموده و اعتراف نمی نویسیم.
ثانیاً- کفن اموات اگر غیر از کرباس و پارچه اردستانی یا دیگر پارچه های غیر ایرانی باشد، متعهد شده ایم بر آن میت، ما نماز نخوانیم.
ثالثاً- حرام نمی دانیم لباس های غیر ایرانی را، اما ما ملتزم شده ایم حتی المقدور بعداز این تاریخ لباس خود را از منسوج ایرانی بنماییم.»
به دنبال این قرار داد، علمای دیگر هم با صدور اعلامیه به آن پیوستند و این به گونه ای بود که دولت انگلستان را به عکس العمل واداشت و چارلز مارلینگ، کاردار سفارت انگلیس به میرزا حسن خان مشیرالدوله(وزیر امور خارجه ایران) در نامه ای نوشت:
«جناب مستطاب... از اصفهان به دوستدار اطلاع رسیده که در کار ترتیبی هستند که نگذارند استعداد اروپایی!!! به فروش برسد و به خریداران ایرانی که اهمیت دارند، اعلام کرده اند که به کلی ترک معامله نموده و به مهلت چهار ماهه محاسبات خود را با تجارت خانه های اروپایی قطع کنند. . . . چون مبلغ زیادی سرمایه ی انگلیسی در این کار است، اگر این کار غیر صحیح را بگذارند امتداد پیدا کند، به سرمایه مزبور خطر فاحش وارد خواهد آمد. از جناب مستطاب عالی خواهشمندم مقرر احکام لازمه به کارگزاران اصفهان صادر شود که از اقدامات فتنه انگیز این اشخاص فورا دارند!»
آیت الله العظمی آخوند ملاحیسنقلی همدانی (ره)یکی از بزرگترین عارفان عصر حاضر است که دهها نفر از خرمن علم و معرفت ایشان خوشه برچیده و خود به یکی از بزرگان عرفان اسلامی تبدیل شده اند. گرچه آن بزرگوار در زمینه عرفانی شناخته شده اند اما در زمینه سیاسی نیز صاحب نظر و عمل بوده اند که متاسفانه بدانها پرداخته نشده است.
آیت الله سید عبدالحسین لاری که خود نیز از علمای مبارز معاصر است، روش و منش استادش آخوندهمدانی را چنین نقل می کند:
«او از کلیّه مجلوبات از بلاد کفره اجتناب می فرمود و قند و چای و دخانیات را استعمال نمی کرد. آن عارف سالک مکرّر می فرموده که من راضی نیستم کسی به حوزه درس من حاضر شود مگر آن که متّقی باشد یا مجاهد و بر اثر این اعلام تهدیدآمیز بعضی از آقایان حضور در مجلس درس وی را ترک کردند.»
حضرت امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی درباره شهید آیت الله سید حسن مدرس می فرمایند: «در آن وقت لباس کرباس ایشان زبانزد بود؛ کرباسی که باید از خود ایران باشد می پوشید.» 
 


فرزند مرجع بزرگ جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی (ره) نقل می کند: «یکی از خصوصیات عملی آیت الله مرعشی نجفی این بوده که معظم له هیچ وقت از لباس های خارجی استفاده نکرده و این روش را مبارزه با استکبار می دانست و حتی موقعی که خیاط می خواست از دکمه خارجی برای لباس وی، استفاده کند، آقا اجازه نداد و از قیطان به جای دکمه در لباسش استفاده می کرد.»

منبع : پایگاه اطلاع رسانی حوزه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۷ ، ۲۲:۲۶
سیده فاطمه کریمی


نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حمایت  از کالای  ایرانی
  • تشکیل کارگروه حمایت از استارت آپ های دیجیتالی کشور
  • تشکیل کارگروه حمایت از شتاب دهنده های دیجیتالی ایران
  • تشکیل کارگروه حمایت از پایان نامه های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با موضوع  حمایت از اشتغال ملی.
  • الزام کلیه شرکت ها و نهادهای زیر مجموعه به خرید کالا و خدمات از تولید کنندگان داخلی
  • تشکیل ستاد مشترک حمایت از کالای ایرانی با وزارت صنعت، معدن و تجارت
  • توسعه سایبر دیپلماسی ایران و معرفی ظرفیت های تولیدی داخل به وارد کنندگان بین المللی با همکاری  وزارت  صنعت و معاونت اقتصادی سفارت خانه های ایران در خارج از  کشور.
  • ترغیب بانک ها و موسسات اقتصادی کشور به اعطای وام های کم بهره به نهادهای اقتصادی تولید محتوا و خدمات دیجیتالی داخلی
  • رفع موانع تولید و گسترش فعالیت های مجازی ایرانی
  • الزام شرکت های دولتی و عمومی کشور به استفاده از تجهیزات فناورانه تولید داخل
  • اطلاع رسانی نهادهای خلاق و موفق دولتی و خصوصی در جهت تبیین شعار سال ۹۷

نقش آموزش و پرورش در حمایت از کالای ایرانی

  • گنجاندن یک درس به عنوان درست مصرف کردن در کتاب های درسی دانش اموزان
  • گنجاندن یک درس با عنوان حمایت از کالای ایرانی در کتاب های درسی دانش آموزان
  • همکاری با دستگاه های دولتی به منظور اعزام کارشناسان آموزشی جهت تبیین الگوهای درست مصرف کردن  و خرید کالاها و خدمات ساخت داخل به دانش آموزان.
  • برگزاری اردوهای علمی و صنعتی در مراکز استان های کشور به منظور معرفی ظرفیت های تولیدی داخلی در عرصه کالا و خدمات به دانش اموزان.
  • برگزاری مسابقات سراسری مقاله نویسی و کتاب نویسی در حوزه: با افتخار ساخت ایران.
  • همکاری با وزارت ارشاد  به منظور برگزاری مسابقات هنری دانش آموزی و نمایش آثار در گالری ها و رسانه ها با عنوان حمایت از کالای ایرانی
  • دعوت از خیرین مدرسه ساز ایرانی به استفاده از کالاهای ساختمانی-مخابراتی و فناورانه در طراحی و تجهیز مدارس کشور.

نقش وزارت  صنعت،‌ معدن و تجارت  در حمایت از کالای ایرانی

  • اعطای بن خرید کالای ایرانی به هموطنان با اقساط بلند مدت با همکاری سایر دستگاه  ها
  • حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا با عناوین مرتبط با شعار سال ۹۷
  • ارسال لایحه به هیات دولت جهت رفع موانع تولید و ارتقا اکو سیستم رقابت پذیری تولید کنندگان داخلی در حوزه  های فناوری اطلاعات.
  • اعطای تسهیلات مادی و معنوی به تولید کنندگان کالا و خدمات داخلی جهت تسریع در فرآیند تبلیغات، بازاریابی  و اطلاع رسانی محصولات و خدمات.
  • تشکیل کارگروه مشترک حمایت از کالای ایرانی به منظور پیگیری سیاست های این عرصه با همکاری سایر قوا.
  • همکاری با وزارت آموزش و پرورش به منظور فراهم کردن بستر بازدید دانش آموزان از کارخانجات تولیده کننده  محصولات ساخت ایران و آشنایی با خطوط تولید و فرآیند ساخت.
  • همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به منظور راه اندازی کارگروه مشترک توسعه صادارت کالای  ایرانی در بازارهای هدف با همکاری وزارت امورخارجه.
  • فعالیت در عرصه اطلاع رسانی و تبلیغ فرهنگ مصرف کالای ساخت داخل با همکاری صدا و سیما.

نقش وزارت ورزش و جوانان در حمایت  از کالای  ایرانی

  • ترغیب فدراسیون های کشور به انجام تبلیغات کالای ایرانی در مراکز ورزشی به خصوص ورزشگاه های سراسر کشور.
  • مرکز توسعه مشارکت ها و سرمایه گذاری و اقتصاد ورزش در تشکیلات جدید وزارت ورزش و جوانان، از ظرفیت های این وزارتخانه برای توسعه فرهنگ مصرف کالای ایرانی با کارگروه های کالای ایرانی وزارت خانه ها همکاری کند.
  • وزارت ورزش و جوانان با همکاری صدا و سیما، از ورزشکاران و چهره های ورزشی معروف برای تبلیغ و معرفی فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی در قالب کمپین:  با افتخار ساخت ایران، استفاده کند.
  • از کلیه نهادهای زیر مجموعه خود بخواهد تا در طراحی، تولید و پشتیبانی خدمات و امکانات مراکز ورزشی سراسر کشور، از اجناس ایرانی مورد تایید نهادهای ذیربط استفاده کنند.

نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در  حمایت از کالای ایرانی

  • پیگیری مجدانه لایحه تاسیس وزارت گردشگری و صنایع دستی  ایران که نقش مهمی در توسعه اشتغال ملی  و گسترش صنعت گردشگری ایران به عنوان یکی از تجلی گاه های مهم اقتصاد مقاومتی دارد
  • حمایت از ناشرانی که کتاب هایی با کاغذهای داخلی منتشر می کنند
  • حمایت از مولفانی که کتاب هایی با مضامین توسعه تولید و اشتغال تالیف و منتشر می کنند.
  • ترغیب خلاقانه رسانه های سنتی و دیجیتالی کشور به معرفی کالاهای ساخت داخل به مردم.
  • ارائه مشوق های مادی و معنونی به فعالان رسانه ای کشور به منظور تشویق فرهنگ مصرف کالای ایرانی
  • راه اندازی کارگروه  اطلاع رسانی و گسترش حمایت از کالای ایرانی
  • ترغیب سینمای ایران به تشویق فرهنگ استفاده از کالای ایرانی و ارائه تسهیلات ویژه به فیلم هایی که معیارهای  مصوب کارگروه حمایت از کالای ایرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ساخت فیلم رعایت کنند.
  • استفاده از محصولات تولید داخل در فرآیند اعزام کاروان حجاج به عتبات عالیات و حج عمره و حج واجب.
  • استفاده از ظرفیت های فوق العاده رایزن های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در عرصه معرفی  و تبلیغ هوشمندانه کالا و خدمات ساخت داخل و توسعه بازوی بازاریابی محصولات ایرانی در آنسوی مرزها.
  • حمایت گسترده از فعالان تولید صنایع دستی ایرانی برای کاهش هزینه های تمام شده تولید و همکاری به منظور  توسعه تبلیغات و بازاریابی و اطلاع رسانی محصولات در بازارهای داخلی و بین المللی.
  • در ساخت انیمیشن و تئاتر کودک و نوجوان، از طراحان و کارگردان هایی که فرهنگ مصرف کالای  ایرانی را تبلیغ کنند، حمایت ویژه شود و محصولاتشان به صورت رایگان از صدا و سیما و در مترو، پخش شود.

نقش  وزارت راه و شهرسازی در حمایت از کالای ایرانی

  • الزام کلیه دستگاه های زیر مجموعه به خرید و مصرف کالا ها و خدمات ساخت داخل در کلیه فرآیندهای ستاد و عملیاتی و طراحی و ساخت.
  • تشکیل بانک اطلاعاتی تولید کنندگان و پیمانکاران خرد و کلان حوزه راه و شهرسازی و امتیاز بندی آنان بر اساس  مصرف و حمایت از کالای ایرانی در ارائه خدمات به  وزارت راه و شهرسازی.
  • اعطای تخفیف و تسهیلات حمل و نقل ریلی و هوایی به تولید کنندگان کالای ایرانی.
  • حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا در حوزه اشتغال صنعت راه  و شهرسازی  ایران.
  • نصب تابلوهای حمایت از کالای ایرانی در بزرگراه های خارج از  شهر
  • تبلیغ کالای ایرانی به صورت بروشور و کالای فیزیکی در ایرلاین های داخلی و خارجی با همکاری اتاق بازرگانی و وزارت صنعت-معدن و وزارت ارشاد.
ادامه دارد
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ دی ۹۷ ، ۲۱:۱۹
سیده فاطمه کریمی


سال جدید توسط رهبر انقلاب امام خامنه ای به سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد.

همانطور که همه میدانیم کشور ایران طی سال های اخیر دچار مشکلات اقتصادی بسیاری بوده است که این مشکلات دامان زندگی بسیاری از مردم را گرفته است . تعطیلی برخی کارخانه ها باعث بیکار شدن برخی از افراد و مشکلات اقتصادی در زندگی آن ها شده است . رهبر معظم انقلاب با انتخاب این شعار به مردم اهمیت موضوع استفاده از کالای ایرانی را یادآوری کردند . هر چند طی سال های اخیر نیز این مورد همیشه مورد تذکر رهبر معظم انقلاب بوده است . اما با نامگذاری سال 97 به سال حمایت از کالای ایرانی این اهمیت بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

وقتی از کالای ایرانی استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد ؟

حتما برای شما این سوال پیش آمده است که نتیجه ی این حمایت از کالای ایرانی چیست و چرا اینقدر در مورد آن تاکید می شود

با وجود اینکه برخی از کالا های ایرانی کیفیت لازم را ندارند و برای مدت کوتاهی کارآمد هستند و خریدن آنها افراد را وادار به خرید مجدد اینگونه کالا ها بعد از مدت کوتاهی میکند ؟ برای پاسخ به این سوال فقط کافیست نتایج این اتفاق را بررسی کنیم.

پس از اینکه تولید داخلی در کشور رونق گیرد و مردم استفاده از آن را اولویت قرار دهند کارگاه ها و کارخانه های داخلی نیز رونق میگیرند و برای افزایش تولید خود کارگرها و کارمندهای دیگری استخدام می کنند . این مورد باعث کاهش نرخ بیکاری شده و به ریشه کن کردن بیکاری نیز کمک میکند . از طرفی پس از رونق یک کسب و کار ، ساز و کار پیشرفت نیز برای آن کار پیش رو و اولویت قرار میگیرد و این یعنی افزایش کیفیت و در نتیجه در سری های بعدی استفاده از جنس خوب و مرغوب همینطور از سوی دیگر خرید تولید داخلی اتکا به خارج از کشور را کاهش میدهد و در این صورت تحریم و سایر موارد اثری بر زندگی مردم نداشته و سبب بی تاثیری تحریم ها و رشد قدرت اقتصادی مردم می شود.

نتیجه ی حمایت از کالای ایرانی چیست؟

از سوی دیگر واردات کم می شود و در نتیجه خروج ارز از کشور کاهش می یابد و همینطور با ارتقای صنایع و افزایش کیفیت در آنها میتوان در بازار های جهانی نیز حاضر شد و در این صورت علاوه بر اینکه واردات کم می شود و خروج ارز کاهش می یابد.

میتوان روی صادرات و ارز آوری برای کشور نیز توسط صنایع حساب باز کرد . البته این فواید علاوه بر فواید دیگر مانند ماندگاری ظرفیت شغلی فعلی کشور که در صورت عدم استفاده از تولیدات داخلی ممکن است کاهش یابد است . همچنین با افزایش تولیدات ودرآمد دولت حاصل از مالیات نیز افزایش می یابد و این یعنی بهبود روند مدیریتی کشور و بهبود قوه ی دفاعی و امنیتی کشور و تامین امنیت هر چه کامل تر مردم کشورمان همچنین به مرور با استفاده از محصولات داخلی میتوانیم شاهد کاهش قیمت این محصولات نیز باشیم چون با افزایش میزان تولید و تولید انبوه ، قیمت تمام شده برای کارخانه ها نیز کاهش می یابد و این سبب کاهش قیمت محصولات داخلی نیز میگردد همانطور که در حال حاضر در چین چون مصرف کننده ها زیاد هستند و در نتیجه تولیدات بصورت انبوه می باشند قیمت تمام شده و در نتیجه قیمت کالاها پایین می باشد و به همین دلیل میبینیم که قیمت کالا های چینی حتی در بازار های ایران نیز ارزان تر می باشد.

سایر فواید استفاده از کالای ایرانی در حوزه ی اقتصادی

همینطور با افزایش استفاده از کالای ایرانی ، توان تولیدی شرکت های دیگر نیز قوی می شود و در نتیجه شرکت های زیادی در زمینه های مختلف اقدام به تولید میکنند. که این سبب رقابت و در نتیجه افزایش کیفیت محصولات نیز می گردد . همینطور واسطه گری و کار های دلالانه از رونق افتاده و مردم تمایل به سرمایه گذاری پیدا میکنند . همانطور که در حال حاضر یکی از معضلات کشورمان ، رونق کار های دلالانه است مثل بنگاه داری ، خرید و فروش ارز و طلا و …. که این بازدهی مناسب در این گونه شغل ها سبب افزایش قیمت کاذب در مسکن ، ارز ومی شود . که با رونق کار های تولیدی مردم پول های خود را به جای سرمایه گذاری در این زمینه ها به سرمایه گذاری در حوزه ی تولید برده و در آنجا سرمایه گذاری می کنند . فواید بسیار دیگری در حوزه ی اقتصادی نصیب ایران میگردد که یکی از مهمترین آنها را نیز میتوان کاهش وابستگی و در نهایت عدم وابستگی اقتصاد مبتنی بر نفت برشمرد چون در نهایت این سوخت فسیلی به پایان میرسد و پایان نفت با وضعیت فعلی یعنی پایان اقتصاد ایران ولی با احیا تولیدات دیگر ، این ایران است که با صادرات محصولاتش در سطح جهان بازار هایی را در دست میگیرد.

مزایای استفاده و حمایت از تولید کالای ایرانی در حوزه ی علمی، آموزشی و پژوهشی

در صورت استفاده از کالاهای ایرانی میتوانیم بومی سازی تکنولوژی در عرصه های مختلف را داشته باشیم که با مهندسی معکوس بدست آوردن آنها دور از ذهن نیست همانطور که در دوران جنگ تحمیلی با مهندسی معکوس توانستیم به کمک شهیدانی چون شهید تهرانی به صنایع موشکی که امروزه نقطه قوتمان در مقابل دشمنان است ، دست یابیم . همچنین بومی شدن علوم مختلف از طریق بکارگیری آن ها در عرصه تولید و عمل نیز از نتایج استفاده از تولیدات ملی به حساب می آید . در صورت استفاده از صنایع داخلی ، امکان تبدیل دانش به ثروت و در نتیجه شکوفا شدن استعدادهای فردی، جمعی و سازمانی در فرآیندهای تولید را میتوانیم در کشورمان بصورت ملموسی مشاهده کنیم.

مزایای حمایت از تولید کالای ایرانی و ملی در حوزه ی سیاسی و قانونی

در صورت تقویت اقتصادی کشور و افزایش صادرات ، قدرت چانه زنی های سیاسی در حوزه های مختلف افزایش می یابد. همچنین به دلیل افزایش قدرت اقتصادی و امنیتی و دفاعی ، فشار های بیگانگان کاهش یافته و چهره مثبت سیاسی در عرصه های جهانی ظاهر میشود همچنین بواسطه قدرت تولیدی ، افزایش اعتبارات جهانی میتوانیم شاهد افزایش قدرت پول ملی را در سطح کشور و جهان باشیم . مزایای ایجاد شده برای خریداران خدمات و تولیدات ایرانی پس از رونق اقتصاد داخلی همانطور که الان وقتی یک گوشی تلفن همراه میخرید باید با هزاران شرط و با پرداخت هزینه ی بسیار روی هزینه ی اصلی گارانتی و ضمانت و خدمات پس از فروش ناقصی از واردکننده آن کالا دریافت کنید. در حالی که در سایر کشور ها بدون هزینه اضافی میتوانند از نمایندگی آن کارخانه خدمات پس از فروش و گارانتی کامل دریافت کنند . درصورت رونق محصولات داخلی ، خدمات پس از فروش آن محصولات نیز ارتقا می یابد و در نتیجه میتوانیم علاوه بر خرید و توسعه اقتصادی کشور خدمات پس از فروش کامل نیز از شرکت تولید کننده دریافت کنیم. همچنین کالا با توجه به نیاز منطقه ای و بومی مردم تولید می شود ، نه اینکه ما مجبور به وفق دادن خود با محصول مورد نظر شویم. به عنوان مثالی پیش پا افتاده ، با خرید گوشی ها دیگر زبان فارسی زبان اصلی این گوشی ها می باشد و نباید هزینه اضافی برای فارسی کردن آن ها پرداخت کنیم . البته این مثال یک مثال پیش پا افتاده است . در حالی که در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی مثال های بزرگتری در این حوزه وجود دارد . همچنین رانت خواری ها و ویژه خوری ها کاهش می یابد و دیگر افراد گردن کلفت یا بقول معروف ژن خوب با استفاده از رانت هایشان سود های کلان دریافت کنند .

منبع : سبزپندار

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۱ ۲۸ دی ۹۷ ، ۲۱:۰۵
سیده فاطمه کریمی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ دی ۹۷ ، ۱۹:۴۰
سیده فاطمه کریمی

مقام معظم رهبری سال 97 را سال «حمایت ازکالای ایرانی» نام گذاری کردند




متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال. اللّهُمَّ اهدِنا هُدَی المُهتَدین وَارزُقنَا اجتِهادَ المُجتَهِدین.
تبریک عرض میکنم به همه‌ی هم‌میهنان عزیز در هر نقطه‌ی کشور و هر نقطه‌ی جهان، و همین‌طور به همه‌ی ملّتهایی که نوروز را گرامی میدارند. بخصوص تبریک عرض میکنم به خانواده‌ی معزّز شهیدان و جانبازان عزیز و خانواده‌هایشان، و بخصوص تبریک میگویم به جوانان و نوجوانان کشور که امیدآفرینند و پیشرانِ حرکت ملّی کشورند. امیدوارم نوروزی شاد و شیرین داشته باشند و سالی پُرخیر و برکت. امسال فصل بهارِ طبیعت با فصل بهار معنویّت هم‌زمان است؛ یعنی فروردین و اردیبهشت و خرداد، با رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان. امیدواریم که ان‌شاءالله رشد طبیعی و رشد معنوی، هر دو را امسال برای کشورمان و ملّتمان داشته باشیم. این امید در دل جوانه میزند که ان‌شاءالله رویشهای معنوی در کنار رویشهای مادّی، ذخیره‌ای برای این ملّت و این کشور و آینده باشد. سلام عرض میکنیم به محضر حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و یاد میکنیم و درود میفرستیم به روح مطهّر امام بزرگوارمان.

یک جمله در باب سال 96 و یک جمله هم در باب سال 97 عرض میکنیم: سال 96 مثل همه‌ی سالها مجموعه‌ای بود از فرازونشیب‌ها و شیرینی‌ها و تلخی‌ها، مثل همه‌ی دورانهای زندگی؛ شیرینیِ سال 96 بُروز عظمت و اقتدار ملّت و حضور ملّی بود از اوّل سال تا آخر سال. اوایل سال، حضور بسیار عظیم و خیره‌کننده‌ی مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها بود؛ بیش از چهل میلیون از جمعیّت کشور در انتخابات شرکت کردند و این حضورِ بسیار پُرمعنا و خوبی بود. بعد هم در راه‌پیمایی روز قدس در ماه مبارک رمضان و در پایان سال هم، راه‌پیمایی نهم دی و برتر از همه راه‌پیماییِ تماشایی بیست‌ودوّم بهمنِ امسال. البتّه در نهم دی بر اثر اغتشاشهایی که به وجود آمد - و من اشاره میکنم - مردم چند روز پی‌درپی در شهرهای مختلف کشور راه‌پیمایی‌های خودجوش داشتند که همه‌ی اینها نشان‌دهنده‌ی حضور ملّت بزرگ ایران و ملّت بصیر و چالاک و آماده‌به‌کار ایران در همه‌ی میدانهایی که حضور او لازم است بود.

یک نقطه‌ی مهم و شیرینِ دیگر در سال گذشته این بود که جمهوری اسلامی توانست تهدیدهای منطقه‌ای -که هدف آن تهدیدها، لااقل یکی از اهداف آن تهدیدها ضربه‌‌ی به جمهوری اسلامی بود- را تبدیل کند به فرصت. نه‌فقط تهدیدها آسیبی به کشور نرساند بلکه تبدیل شد به فرصت؛ و کسانی که آگاه از مسائل بین‌المللی هستند، این معنا را بدرستی درک میکنند.

یک نقطه‌ی مثبت دیگر تلاشهایی بود که در جهت زنده کردن و به کار بستن شعار سال -یعنی تولید ملّی و اشتغال در ذیل عنوان اقتصاد مقاومتی- انجام گرفت. کارهای خوبی برای مسئله‌ی اشتغال و تولید ملّی شد، البتّه کارهای زیاد دیگری باقی مانده است که باید بشود. و این شعار تا حدودی عملی شد در کشور، لکن به‌طور کامل بایستی کار ادامه پیدا کند تا ان‌شاءالله این شعار عملی بشود.

تلخی‌هایی هم در سال 96 داشتیم؛ حوادث زلزله، سیل، هواپیما، کشتی، که برخی از عزیزان ما جان باختند در این حوادث و حوادث تلخی بود برای ما. علاوه بر اینها خشکسالی در برخی از مناطق کشور بود که همچنان ادامه دارد و امیدواریم فضل الهی در بهار آن را جبران کند. و برخی از مشکلات معیشتیِ قشرها از گذشته همچنان ادامه پیدا کرد که بایستی تلاش بشود و همه تلاش کنند و من یک اشاره‌ای خواهم کرد که ان‌شاءالله این مشکلات برطرف بشود. البتّه در ماه‌های آخر سال، [که] طبق برنامه‌ریزی دشمنانِ ملّت ایران اغتشاشهایی هم در کشور صورت گرفت؛ ملّت ایران خودش وارد میدان شد و حتّی آن کسانی که میخواستند اغتشاشها را به نام آنها تمام کنند، خودشان وارد میدان شدند و در مقابل اغتشاشگران ایستادند؛ و البتّه حادثه‌ای بود، پیش آمد و عظمت ملّت ایران روشن شد.

درباره‌ی سال 97 -سالی که از این لحظه آغاز میشود- آنچه مهم است، این است که همه باید سخت کار کنند. بنده در شعارهای سالها معمولاً مخاطب را مسئولین قرار میدادم؛ امسال مخاطب، همه‌ی آحاد ملّت و از جمله مسئولین خواهند بود. مقدّمتاً عرض کنم، مسئله‌ی اقتصاد و فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئله‌ی اصلی ما امسال هم مسئله‌ی اقتصاد و معیشت مردمی است. همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملّی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملّی را -با شرحی که ان‌شاءالله در سخنرانی عرض خواهم کرد- همه تعقیب کنند و دنبال‌گیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم -هم مسئله‌ی اشتغال، هم مسئله‌ی سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ی چیزها- حل خواهد شد. آسیبهای اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملّی است. بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است؛ سال «حمایت از کالای ایرانی». این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه میتوانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند. البتّه این حمایت از پنج شش جهت، ابعاد مختلفی دارد که این ابعاد را من ان‌شاءالله در سخنرانی باز خواهم کرد و تشریح خواهم کرد و آنچه را که قشرهای مختلف مردم و مسئولینِ گوناگون کشور میتوانند انجام بدهند، ان‌شاءالله مطرح خواهم کرد.

امیدوارم ان‌شاءالله خدای متعال کمک کند، هم به مسئولین، هم به مردم که بتوانند وظایف خودشان را به بهترین وجهی انجام بدهند و امسال این شعار را -که شعار «حمایت از کالای ایرانی» است- به معنای واقعی کلمه به تحقّق برسانند.

والسّلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ دی ۹۷ ، ۱۹:۱۴
سیده فاطمه کریمی